Pressmeddelanden


Bergmästaren beviljar Botnia Exploration bearbetningskoncession för Fäbodtjärn under 25 år

Publicerad den 2016-09-07T06:06:17Z

(AktieTorget: BOTX) Bergmästaren beviljar Botnia Exploration Holding AB, 556779-9969,  bearbetningskoncessionen Fäbodtjärn K nr 1 enligt minerallagen. Koncessionen innebär rätt till utvinning och tillgodogörande av guld och silver enligt minerallagens bestämmelser. Bearbetningskoncessionens giltighetstid är 25 år från och med 2016-09-06. Beslutet som är offentligt har ärendebeteckning Dnr 22-717-2015 hos Bergsstaten.

-Ett glädjande besked från Bergsstaten. Beslutet kommer perfekt i vår planering och arbetet med vår miljöansökan som vi planerar att kunna lämna till Mark & Miljödomstolen under slutet av året. Arbetet med provanrikningen av Fäbodtjärnsfyndigheten pågår sedan några dagar på Luleå Tekniska Universitet. Vi ser fram emot en spännande höst, säger Bengt Ljung, VD i Botnia Exploration Holding AB.

För ytterligare information kontakta:
Bengt Ljung, VD – Botnia Exploration
Telefon: +46 705 431605
E-post: info@botniaexploration.com

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på AktieTorget (BOTX). För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.


Se pressmeddelande

Registrera dig för nyheter och pressmeddelanden från Botnia Exploration
Som prenumerant kommer vi att lagra dina kontaktuppgifter för att kunna utföra beställningen. Du hittar Botnia Explorations integritetspolicy här.