Pressmeddelanden


Huvudförhandling i Mark- och miljödomstolen avslutad  

Publicerad den

Huvudförhandlingen av bolagets miljötillståndsansökan i Mark- och miljödomstolen har nu avslutats. Dom i målet kommer att meddelas den 21 december 2020.   

Huvudförhandlingen avsåg Botnia Explorations miljötillståndsansökan gällande gruvverksamhet för två av bolagets guldfyndigheter, Fäbodtjärn och Vargbäcken. Guldfyndigheterna är belägna i Vindelgransele, Västerbottens län.  

”Det har varit tre intensiva och intressanta dagar och en viktig milstolpe i Botnia Explorations historia. Arbetet med miljötillståndsansökan påbörjades i mars 2016 och nu nästan 5 år senare ska dom meddelas den 21 december. Vi har nu några spännande veckor framför oss i väntan på att dom meddelas”, säger Thomas Ljung, VD för Botnia Exploration Holding AB (publ).

För ytterligare information kontakta:
Thomas Ljung, VD – Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 70 855 01 50
E-post: thomas.ljung@botniaexploration.com

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North Growth Market (BOTX). Erik Penser Bank AB är Certified Adviser till bolaget. Telefon: 08-463 83 00. E-post: certifiedadviser@penser.se. För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.


Läs pressmeddelande (pdf)

Registrera dig för nyheter och pressmeddelanden från Botnia Exploration
Som prenumerant kommer vi att lagra dina kontaktuppgifter för att kunna utföra beställningen. Du hittar Botnia Explorations integritetspolicy här.