Pressmeddelanden


Tillförordnad vd Thomas Söderqvist blir ordinarie vd för Botnia Exploration Holding AB (publ)

Publicerad den

Styrelsen i Botnia Exploration Holding AB (publ) har utsett Thomas Söderqvist som ny vd för bolaget från och med 29 november. Thomas Söderqvist, som har arbetat inom bolaget sedan 2020 som styrelseledamot och styrelseordförande, har sedan juni 2022 varit tillförordnad vd.

- Thomas Söderqvist har varit en viktig del i vårt arbete under de år han har varit verksam. Vi i styrelsen är övertygade om att han med sin erfarenhet från Boliden och Sandvik är rätt person att leda bolaget nu när Fäbodtjärn ser ut att kunna starta under 2023, säger Botnia Explorations t.f. styrelseordförande Johan Norman

Thomas Söderqvist är Bergsskoleingenjör, och han har haft flertalet ledande befattningar inom både Sandvik och Boliden. Han avslutade sin karriär i Boliden som Senior Advisor till Bolidens koncernchef efter att ha varit både vice vd samt verksamhetsansvarig för Bolidens gruvor i Västerbotten.

- Botnia befinner sig i ett mycket spännande och viktigt skede, att få starta en liten, rik guldgruva som lämnar ett mycket litet fotavtryck i naturen tror jag kommer att vara ett väldigt spännande och roligt jobb, kommenterar Thomas Söderqvist.

För ytterligare information kontakta:
Johan Norman, t.f. Styrelseordförande – Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 701 47 13 38
E-post: johan.norman@lmlaw.se

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North Growth Market (BOTX). Erik Penser Bank AB är Certified Adviser till bolaget. Telefon: 08-463 83 00. E-post: certifiedadviser@penser.se. För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.


Läs pressmeddelande (pdf)

Registrera dig för nyheter och pressmeddelanden från Botnia Exploration
Som prenumerant kommer vi att lagra dina kontaktuppgifter för att kunna utföra beställningen. Du hittar Botnia Explorations integritetspolicy här.