Botnia har tecknat ett anrikningsavtal med Björkdalsgruvan

Botnia Exploration Holding AB och Björkdalsgruvan AB har i dag tecknat ett anrikningsavtal som omfattar 10 000 ton guldmineralisering från Botnias provbrytning i Vargbäcken. Mineraliseringen kommer att anrikas i en kampanj utförd av Björkdalsgruvan med start planerad under senare delen av november.

Botnia Exploration Holding AB erhöll 2011av Länsstyrelsen ett godkännande av den ansökan till provbrytning som inlämnades i slutet av 2010. Godkännandet gäller till och med den 1 september 2021 och tillståndet innefattar brytning av sammanlagt 65 000 ton guldmineralisering och gråberg. Björkdalsgruvan AB är ett dotterbolag till kanadensiska Elgin Mining Inc. som är noterat på Toronto börsen.

”Det är mycket glädjande att kunna presentera detta avtal med Björkdalsgruvan AB. Vi har arbetat intensivt under en lång period med att finna en anrikningslösning i Vargbäcken. Det känns oerhört spännande att nu återigen ta steget framåt i Vargbäcken. Mineraliseringarna i Vargbäcken och Björkdalsgruvan är jämförbara och därför anser vi att just Björkdalsgruvan är det verk som också har den bästa processen för Vargbäcken mineraliseringen” säger Bengt Ljung VD Botnia Exploration Holding AB.

För ytterligare information kontakta:

Bengt Ljung, VD – Botnia Exploration
Telefon: +46 8 636 25 15
E-post: info@botniaexploration.com

 

Botnia Exploration Holding AB erhöll 2011av Länsstyrelsen ett godkännande av den ansökan till prov-brytning som inlämnades i slutet av 2010. Godkännandet gäller till och med den 1 september 2021 och tillståndet innefattar brytning av sammanlagt 65 000 ton guldmineralisering och gråberg. Björk-dalsgruvan AB är ett dotterbolag till kanadensiska Elgin Mining Inc. som är noterat på Toronto börsen.
”Det är mycket glädjande att kunna presentera detta avtal med Björkdalsgruvan AB. Vi har arbetat intensivt under en lång period med att finna en anrikningslösning i Vargbäcken. Det känns oerhört spännande att nu återigen ta steget framåt i Vargbäcken. Mineraliseringarna i Vargbäcken och Björk-dalsgruvan är jämförbara och därför anser vi att just Björkdalsgruvan är det verk som också har den bästa processen för Vargbäcken mineraliseringen” säger Bengt Ljung VD Botnia Exploration Holding AB.
För ytterligare information kontakta:
Bengt Ljung, VD – Botnia Exploration
Telefon: +46 8 636 25 15
post: info@botniaexploration.com

 

 

 

 

Publicerad i Nyhetsarkiv